Emrich Sonnek

Demokrati na baterky

10. 11. 2016 9:06:06
Tak nám zvolili Donalda Trumpa. Ano, i nám, protože americký prezident ovlivňuje dění nejen ve vlastní zemi, ale i ve světě. Ale to, jak vyvádějí elity a jejich příznivci po jeho vítězství,

ukazuje Ameriku v ještě jasnějším světle než předcházející volební kampaň.

Dolar i burza padají, elity se předhánějí ve vyjádření svého zoufalství nad stavem americké společnosti, protože starý dobrý svět podle nich vítězstvím Donalda Trumpa skončil, kanadský imigrační server se zhroutil a od San Franciska po New York probíhají demonstrace proti výsledkům demokratických voleb. Ještě že ta burza se po původním prudkém propadu vzpamatovala a už jde nahoru.

Jsem přesvědčen, že kdyby Donald Trump prohrál, jeho příznivci by přijali tuto zprávu mnohem klidněji. Ostatně podle amerických i našich médií jsou to přece loseři, kteří vlastně prohrávají celý život, takže jsou na porážky zvyklí a jedna navíc je nemůže rozházet.

Zato elity zjevně prohrávat neumějí a demokraty jsou jenom tehdy, když se jim to hodí. A to má být výkvět země, která se svou demokracií pyšní tak, že ji tak ráda vyváží do světa? Nebo že by nás snad média informovala mylně?

Autor: Emrich Sonnek | karma: 47.08 | přečteno: 7932 ×
Poslední články autora