Čau lidi, mám pro vás výbornou zprávu

18. 01. 2019 16:26:57
Ústřední volební komise sice ještě pořád nevydala oficiální výsledky voleb, protože se ještě sčítají hlasy posledních okrsků, ale už teď je jasné, že jsme to vyhráli na celé čáře.

Čau lidi, mám pro vás výbornou zprávu. Ústřední volební komise sice ještě pořád nevydala oficiální výsledky voleb, protože se ještě sčítají hlasy posledních okrsků, ale už teď je jasné, že jsme to vyhráli na celé čáře. Děkuju vám za vaši podporu a věřím, že je to ocenění naší práce. My jsme celé minulé volební období fakt makali a můžu vám už teď slíbit, že budeme makat ještě víc. A proč?

Protože už teď vím, že naše hnutí bude mít v Poslanecké sněmovně ústavní většinu. Konečně nás nikdo nebude zdržovat žvaněním. A nebudeme se muset ohlížet ani na koaliční partnery. Už žádné nebudeme potřebovat a vládu sestavíme sami. V těch 99,7 procentech sečtených hlasů máme kolem 32 procent a ten zbytek nespočítaných okrsků už to nemůže moc změnit. A jak se nám to společně podařilo?

Určitě jste si taky všimli, že když na začátku roku 2019 vznikl List Jaromíra Soukupa, některé pohrdavé komentáře mu dávaly čas do listopadu. A vidíte, dva listopady jsou dávno za námi a předběžné výsledky ukazují, že ve volbách tento List skoro přesně kopíruje sledovanost TV Barrandov ziskem krásných 4,8 procenta hlasů. Hezký první pokus, ale na sněmovnu to stačit nebude.

Jenže List připravil o část hlasů již tak skomírající hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury, a pokud se na výsledcích už moc nezmění, bude to mezi nimi krásná remíza. A jen o trochu hůř jsou na tom i komunisti. Na pět procent už to nikdo z těch tří nevytáhne. To by byl zázrak. Ty největší volební okrsky jsou ve velkých městech, a tam se jim nikdy nedařilo.

Ani KDU - ČSL na tyhle volby nebude mít hezké vzpomínky. Výměna vedení před dvěma roky jim moc nepomohla. Zatím jsou pod pětiprocentní hranicí a v těch zbývajících velkých okrscích pro ně platí to samé, co pro komunisty. Starostové a nezávislí už zase zkoušeli spojení s TOP 09, ale těch sedm procent, které dohromady zatím mají, by jim mohlo stačit jen, kdyby se předtím stačili sloučit do jedné partaje.

Sociální demokracie jde ke dnu už dlouho. Kdyby s námi makali ve vládě, třeba by si polepšili, ale oni se celé volební období tvářili jako ani ryba ani rak. Když se hlasovalo o důvěře vládě, vždycky se před hlasováním po anglicku vytratili. Nepodpořit vládu, ve které sedím - chápete to, lidi? Nepochopili to ani jejich tradiční voliči, a tak mají svých čtyři a půl procenta a od parlamentní práce si v příštím volebním období odpočinou. Třeba načerpají nové síly do dalších bojů.

Piráti si to zazdili taky. Pořád jenom vedou plané řeči, ale skutek utek. To bylo řečí kolem Adriany Krnáčové, ale co udělal primátor Hřib? Nakonec toho zvládnul ještě míň než ona a voliči to pirátům spočítali i s úroky.

Nakonec je jedinou stranou, která se s námi dostane do parlamentu, ODS. Zatím má skoro devět a půl procenta. Myslím, že jí to v těch velkých okrscích ještě jako obvykle o něco naroste, ale na našich třicet dva to fakt stačit nebude. Počítám, že budou mít tak pětadvacet mandátů a zbytek je náš.

Lidi, fakt jste mi udělali velkou radost a je to pro mě obrovský závazek. Slibuju vám, že budu makat ještě více než jindy, protože teď už nás fakt nebude nic zdržovat. A prvním úkolem bude zrušit senát. Ne že by mi vadilo, že tam máme slabou pozici, jsem přece demokraticky zvolený demokrat, ale fakt mi vadí to věčné zdržování od pořádné práce.

Já vím, Ústavní soud by byl proti, ale ústavní soudci už stárnou a nebudou tam sedět věčně. Potřebuje to dobrou personální politiku. S panem prezidentem už jsem o tom mluvil.

Průhonice, červen 2021

Autor: Emrich Sonnek | pátek 18.1.2019 16:26 | karma článku: 29.51 | přečteno: 2223x

Další články blogera

Emrich Sonnek

Jak jsem zaplatil školné

Člověk se učí celý život. Často je ta výuka zdarma, ale někdy musíme za učení zaplatit a pak je namístě otázka, zda cena je úměrná nově nabytému poznání.

22.2.2024 v 16:44 | Karma článku: 16.94 | Přečteno: 445 | Diskuse

Emrich Sonnek

Slovenské ženy - světové rekordmanky ve střední délce života

Jenom teď nevím, jestli ty údaje v článku mám považovat za omyl, dezinformaci, lež nebo nepodloženou informaci.

7.2.2024 v 17:15 | Karma článku: 12.10 | Přečteno: 281 | Diskuse

Emrich Sonnek

Kdo ještě důvěřuje vládě?

Tato vláda selhává téměř ve všem svém konání. Situace před volbami byla špatná a představitelé dnešní vládní koalice to mohli přinejmenším tušit. Přesto slibovali, že nebudou zvyšovat daně.

12.12.2023 v 17:42 | Karma článku: 37.00 | Přečteno: 4511 | Diskuse

Emrich Sonnek

Stiskni, nebo to riskni

Pochybuji, že na světě existuje jiná ulice, kde se na pouhých osmdesáti metrech dokáže někdo zbavit takového množství právě načerpaných pohonných hmot, jako někteří jedinci tady.

26.10.2023 v 14:42 | Karma článku: 14.79 | Přečteno: 365 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 15 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.18 | Přečteno: 759 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.83 | Přečteno: 2837 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 320 | Diskuse
Počet článků 258 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 881

Přiznávám, že nic z toho, co jsem napsal, píšu nebo se chystám napsat, není pravda, ale jen můj pohled na věc. Jediná jistota, kterou vám mohu poskytnout, je, že četbou mých textů přijdete o větší než malé množství svého času.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...