Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Emrichu, i opožděná karma je karmou

0 0
možnosti

V42l40a70d10a 60M37u54s43i97l

11. 11. 2014 9:42

V článku jsou drobné nepřesnosti. Rok zavraždění sv.Václava opravdu nevíme.

¨    Ovšem  sčítání  lidu  v  roce 1921  bylo nekorektní. V Čechách   žijící  Židé se hlásili jako Němci. Podobně na Slovensku  cikáni jako Madaři. Nevím proč, ale je to   fakt..

0 0
možnosti
Foto

Nemohu tvrdit, že článek neobsahuje nepřesnosti. Rok smrti sv. Václava je datován do roku 935 nebo 929, výrok TGM o počtu Němců není dostatečně doložen, nicméně konstrukce československého národa (Slováků bylo méně než Němců) něco naznačuje. Ale o detaily tu tolik nejde.

Jako podstatné vidím to, že obdobná slova z úst Karla Schwarzenberga jsou hojně přijímanou drobnou libůstkou; měří se tu tedy dvojím metrem. Je pravda, že od presidenta to není nejlepší způsob prezentace, ale tenhle slovník by neměl používat žádný politik.

A novináři by se měli věnovat podstatným věcem. Jinak připomínají bulvár, který dává teatrálně najevo zděšení nad jednáním "selebrit", a přitom z toho žije.

0 0
možnosti

"Kam spěje politická kultura?" Spatny titulek. Jsem optimista. Tam ma stat, kam nase politická kultura dospela. Statisticky receno, kdyz uz nemuze byt hure, muze byt jen lepe, nebot kratce receno panta rhei.

0 0
možnosti
Foto

A Vy si opravdu myslíte, že už hůře být nemůže? Možná je to jen otázka představivosti. :-)

2 0
možnosti

J36a59n 73H76l35e78d46í53k

10. 11. 2014 23:04

myslím, že si už onen Pán říká, že v tom klinči přelidnění, velkém přílivu přivandrovalců, krize zdravotnictví, vzdělávání a zaměstnávání práci se celožitotně vyhýbajících, je to fuk

0 0
možnosti

Neměli bychom spíše vést srovnání s vyspělými státy jako současné Německo než se středověkými poměry? Neumím si představit, že by prezident Gauck si vypůjčil Zemanův slovník

0 0
možnosti
Foto

Já si to neumím představit taky. Aspoň vidíte, jaké srovnání vede k přijatelným výsledkům. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 258
  • Celková karma 14,67
  • Průměrná čtenost 881x
Přiznávám, že nic z toho, co jsem napsal, píšu nebo se chystám napsat, není pravda, ale jen můj pohled na věc. Jediná jistota, kterou vám mohu poskytnout, je, že četbou mých textů přijdete o větší než malé množství svého času.