Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vidím, že jste to pěkně schytal, i když jste ke mně kritický, stejně jste úplně neobstál s muslimskými přáteli za zády. S vaším individualizovaným postojem nelze než souhlasit. Ovšem, znám plno skvělých lidí, kteří zcela bezelstně hlásají, že chtějí jenom oddělit zrno od plev, špatného muslima, nelegálního imigranta od takového, který se integruje. Jak je poznáte?? Vlastní rodiče opravdu nemusí vědět co si jejich děti myslí. Kdo s nimi kde manipuluje. Mnoho imigrantů přijede zcela nevinně a teprve v pozdějších letech je život dožene až ke zločinu. Často je za tím vším zločinnost a vydírání. U mladistvých, kteří jsou v době příjezdu třeba na hranici formování své dospělé osobnosti nerozeznáte nic. Nejsou ty opravdové vlastnosti lidských bytostí nijak průkazně identifikovatelné. A nemyslete si, já hněv společnosti vnímám a chápu, ale hněv nevyřeší zhola nic.

0 0
možnosti
Foto

Mýlíte se, pane Hornere. Pokud tuto nepříliš velkou diskusi považujete za pěkné schytání, máte zřejmě problém s vnímáním reality. Uvítal bych naopak i mnohem ostřejší diskusi, protože jen taková vede k tříbení a třeba i změně názoru.

Proto projev nesouhlasu, jakkoliv ostrý, neberu osobně a jako akt nepřátelství, ale pouze jako vyjádření jiného úhlu pohledu na věc. Naopak Vy zřejmě považujete názor lišící s od Vašeho za něco patologického, když jste schopen jeho nositele osočit ze zamýšleného násilí.

Máte ravdu v tom, že imigrace je problém, jehož řešení není jednoduché. Já si navíc myslím, že neexistuje jeho konečné a jedině správné řešení. A přesto, nebo právě proto je nutno jej řešit, a to neodkladně i dlouhodobě. V této situaci je podle mého názoru lepší hledat spojence a konsensus, než vidět nebo dokonce vytvářet nepřálete i tam, kde žádní nejsou.

Váš článek, který jsem si dovolil kritizovat, bych mohl považovat za pokus o vtip, u kterého nebylo zvládnuto ono jemné umění pohybovat se na hraně, které je dobrému humoru vlastní, nebo že každý z nás máme tu hranu nastavenu poněkud jinak, kdyby mi to umožňovala forma článku, volba prostředků enbo jeho vyznění.

Nic z toho mi však tento pohled neumožňuje.

0 0
možnosti

Představme si, jaké to bude, až tu bude stejně muslimských imigrantů jako je tu dnes Romů. :-/

5 0
možnosti
Foto

Pokud budou integrovaní, budou mít práci a budou respektovat naše zákony, nevidím v tom problém. Už dnes tu žijí lidé ze zemí islámu, kteří tu vystudovali a pracují. Některé znám osobně a považuji je za své přátele.

2 1
možnosti
  • Počet článků 258
  • Celková karma 14,68
  • Průměrná čtenost 881x
Přiznávám, že nic z toho, co jsem napsal, píšu nebo se chystám napsat, není pravda, ale jen můj pohled na věc. Jediná jistota, kterou vám mohu poskytnout, je, že četbou mých textů přijdete o větší než malé množství svého času.