Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nepodmíněný příjem ve výši 2 až 3 tisíce Kč by mohl nahradit sociální dávky i slevu na dani a tím by zjednodušil administrativu.

0 0
možnosti
Foto

Lidská práce je dnes stále levnější než investice do robotizace. Časem se ovšem nové technologie budou čím dál tím více prosazovat a robotizace spolu s rozvojem umělé inteligence jistě povede k proměně pracovního trhu. Souhlasím s vámi, že zkracování pracovní doby je lepší než nepodmíněný příjem, ve Švédsku už se tato změna údajně připravuje viz http://a2larm.cz/2016/09/svedsko-zkracuje-pracovni-den-na-sest-hodin/

1 0
možnosti
Foto

Tak ona už jen představa zavedení NZP a přitom zachování současných výhod důchodového systému je nereálná. Buď opustíme stávající systém a začneme budovat nový na základě toho, že na onu základní pomoc od státu mají nárok všichni a je už pak jen na nich, jak s ní naloží nebo zůstaneme při starém a budeme čekat, až nás okolnosti samy donutí k drastickým změnám. Já mám za to, že je lepší problém řešit teď, kdy by to ještě nemuselo tolik bolet.

NZP ve výši potřebné k přežití, ale neposkytující nijaký komfort, by omezil současné parazitování na sociálním systému a zároveň by nebyl demotivující k práci pro ty, kteří jsou nyní na hranici, kdy se jim už příliš nevyplatí pracovat, protože na dávkách by na tom byli stejně, ne -li lépe. Samozřejmě by to mělo být svázané i s tím, že stát by přestal vytvářet a podporovat zbytečná pracovní místa, která jsou ve své podstatě rovněž jakousi sociální pomocí pro ty, co nemají šanci se uchytit v komerční sféře. Pak by vám ta částka 479 mld. přece jen narostla a přechod od důchodů na NZP by se mohl zvládnout postupně, kdy každej rok by se důchody přibližovaly částce NZP, tak aby ti co je důchod čeká řekněme v příštích 10 letech měli ještě možnost se na to připravit.

0 1
možnosti
Foto

Vy budete budovat nový systém? A jak se takový systém buduje? ;-)

1 0
možnosti

Nepodmíněný základní příjem vlastně existuje v každé zemi, která eviduje nezaměstnané včetně bezdomovců a poskytuje jim nějaké příspěvky. Určitě by došlo ke zjednodušení agendy, kdyby každá věková kategorie lidí měla určený nějaký základní příjem, třeba těch dva tisíce a něco, co dostávají dospělí bezdomovci, takže jde spíše o překopání stávajícího systému a přepočítání částek, které má stát k dispozici v současnosti na sociální výdaje na systém nepodmíněného příjmu

0 0
možnosti

Dávky pouze pro nezaměstnané jsou podmíněný příjem. Nepodmíněný příjem by museli dostávat všichni.

0 0
možnosti
Foto

Pokud jsou ledviny v pořádku...nestane se u zdravého nic, céčko se odbourá ;)

Ale může to být i plus:

http://www.imuno-alergo.sk/aktuality/vysokodavkovany-infuzny-vitamin-c/

0 0
možnosti
Foto

Karle, zdravím, ale vitamín C podávaný infuzí je něco dost jiného než podávaný perorálně. Ale to Ty víš taky. ;-)

1 0
možnosti

Nemate pravdu, stejne tak jak neopodstatnene nazyvate pouhe poukazovani na predpokladany vyvoj oprene o soucasnou skutecnost strachem.

0 0
možnosti

La pardon, toto patri pod prispevek opatreny cas. udajem 10:12.

0 0
možnosti

Jo, jo. Jenže se zkracováním pracovní doby je třeba vyplnit volný čas. Některým bude stačit prodloužení doby u stále debilnějších televizních programů. A ostatní? Zábava něco stojí. I kdyby to mělo být jen prodloužení posezení v pivnici.

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že člověk by se měl věnovat i vztahům s jinými lidmi. Třeba výchově svých dětí a trávením času s rodiči a prarodiči. Ale to si musí nastavit každý sám.

0 0
možnosti

Jsem rád, že jste zmínil vývoj pracovních činností lidstva. Sběrači počínaje. Jen mě udivilo, že se stále obáváte o ztrátu pracovních příležitostí s dalším vývojem technologie. Že se nepoučíte z historie: přes veškerý vývoj je práce pro všechny (skutečné zájemce).

Váš hrozný strach ze vstupu nových technologii, je zcela shodný (a stejně nedůvodný), jako strach lidí před stovkou či dvěma stovkami let. Jak výborně popsal třeba Arbes (Štrajchpudlíci). Tak se strachujte dál.

1 0
možnosti
Foto

Já nemám strach ze vstupů nových technologií a nikde v mém textu proti nim nic nenamítám. Ale je známo, že člověk v období před průmyslovou revolucí procoval v průměru tři a půl hodiny denně. Je paradoxní, že se všemi stroji a roboty dnes pracujeme podstatně déle a nemáme čas na spoustu věcí, na které si jej naši předci našli. Kam ten čas mizí?

0 0
možnosti
Foto

Hezké socialistické nápady. Je fakt, že jsme si socialismus v čisté podobě vyzkoušeli a zjistili, že tudy také cesta nevede. Dnes zkoušíme státní socialismus založený na obrovském oloupení produktivně činných lidí a přesměrování těchto peněz do veřejných služeb, které by měly zlepšit životní úroveň celé společnosti. K tomu je také vytvořená ideologická indoktrinace lidí, tak aby věřili tomuto mýtu. Výsledek je a bude víc a víc opačný. Je chybou , že ta část lidí co již byla indoktrinována, hlasitě volá po svém zotročení, ale asi se s tím už nedá nic dělat.

Cituji Roberta Higgsema:

Moderní vlády se nepodobají ničemu, co známe z historie, ať už se jedná o jejich velikost či o rozsah jejich aktivit., v jejichž rámci své ekonomiky regulují a provádějí nákupy zdrojů soukromého sektoru. Nic takového z historie neznáme. Tam lze najít příklady velmi mocných vlád, jež prováděly řadu nepravostí, stavěly pyramidy a dobývaly rozsáhlá území, ale vlády nikdy nebyly schopny získat kontrolu nad takovou částí hospodářského produktu jako dnes.

2 0
možnosti
Foto

Ta Vaše citace je natolik obecná, že nevidím její bezprostřední souvislost s mým textem.

0 0
možnosti

Ale papousci v kleci pani kanclerky sedici v kleci zemskych mimozemstanu mluvi o necem jinem jak nadbytku pracovni sily.

0 0
možnosti
Foto

Otázka není, o čem mluví papoušci, ale jaká je realita. V období po 2. světové válce Německo pociťovalo nedostatek pracovních sil. Dnes je tam nezaměstnanost, která začala už někdy v osmdesátých letech a od té doby se s drobným kolísáním stále mírně zvyšuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 258
  • Celková karma 14,68
  • Průměrná čtenost 881x
Přiznávám, že nic z toho, co jsem napsal, píšu nebo se chystám napsat, není pravda, ale jen můj pohled na věc. Jediná jistota, kterou vám mohu poskytnout, je, že četbou mých textů přijdete o větší než malé množství svého času.