Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DOTACE JSOU ZLO. Jde o legalizovaný úplatek, od příjemce se očekává pokora a loajalita. Navíc jsou to peníze, které milostivý dárce nejdříve vybere na daních od poddaných a konečně je to velká příležitost pro rozdělující úředníky, aby jim něco zůstalo za nehty.

Myšlenka toho, že stát (EU) bude jakýsi dobrodinec, co bohatým vezme a chudým přispěje je zcestná a od počátku nefunkční. Neštěstí je, že rozjetá mašinérie se v podstatě nedá zastavit, nikdo není schopen prosadit v celé EU nařízení že od 1.1. všechny dotace končí a pokud někdo něco zadotuje, bude na něho (výrobek) uvaleno clo ve stejné výši. Stejný tvrdý přístup musí být i k výrobkům ze zemí mimo EU.

Čapák je evidentně vymyšlená kulišárna podobně jako korunové dluhopisy, kde přispíváme miliardářům z našich peněženek na jejich billboardy, volební autobusy, nákup mediální sítě a podobné srandičky, kterými oblbují davy a přesvědčují o své andělskosti.

Už vidím zavilé babišovce, jak zazobanému sousedovi přispějí ze svého na jeho nový luxusní altán a budou doufat, že je tam aspoň jednou za život pozve na párty.

0 0
možnosti

Dotace jsou určeny pro udržení nebo rozvoj podnikání - opravdu si nemyslím, že by Bureš byl takový chudák, že by si Čapák nemohl zacvakat ze svého !!

0 0
možnosti

P36e66t31r 42B62u71r76i79a39n

17. 7. 2018 21:26

Souhlas, karma.

1 0
možnosti
Foto

Dotace jsou zlo. Jsou nástrojem donátora ovlivňovat konání dotovaného.

3 0
možnosti
Foto

Dotace je antitržní a socialistická. Rudé právo a rohlík stál 30 hal., ale ve skutečnosti byl mnohem dražší, stejně jako další stranické tiskoviny či základní potraviny.

1 0
možnosti
Foto

Pokud budeme zvažovat dotace v zemědělství, což je Babišova parketa, tak "západní" zemědělci čerpají mnohem vyšší, než čeští. To je hlavní důvod, proč se sem dováží plno potravin. Jsou díky dotacím lacinější. Nedostat zemědělci dotace, mohli by rovnou zavřít krám a jít na pracák. Své produkty by na trhu neudali.

1 1
možnosti
Foto

Mluvčí má pravdu, primárně je dotace určena na vznik něčeho, co by jinak nevzniklo a podnikatel by proto nemusel sáhnout na zisk. To, že něco postavíte neznamená, že máte zisk, máte majetek omezený pravidly dotace a zisk tvoříte až užíváním tohoto majetku. Proč se dává dotace? V dobách krize dává práci lidem, kteří by byli nezaměstnaní a udržuje v chodu firmy. Dnes nemají smysl, stejně jako mohutné investice státu, které nemá kdo realizovat. Stavba hladových zdí s plným břichem nemá smysl.

2 0
možnosti

No ale stavbu Čapího hnízda jste kdysi v diskuzích obhajoval jak divý....

1 0
možnosti
Foto

Pokud byste si odpustil tradiční výlet na Čapí Hnízd, dal bych Vám karmu. Samozřejmě, že dotace jsou na pokrytí vyšších nákladů, ale také, na nějaký přiměřený zisk.

Vezmu za příklad větrníky a solárníky. Obojí je dotováno, z toho solárníci brutálně. A proč? Protože drasticky spadly náklady na pořízení EV panelů.

Ale mají ti, kdo poskytují tyto dotace zájem pouze "uhradit náklady"? To je, samozřejmě nesmysl, protože pouze za uhrazené náklady nebude nikdo pracovat. Vždy chce mít ještě nějaký zisk. Ten by ale měl být přiměřený.

1 6
možnosti
Foto

Chce-li někdo dosáhnout zisku, musí se snažit. A raději za své, ne za Vaše nebo moje. A všimněte si, že v mém textu se Čapí hnízdo vůbec nevyskytuje. Ale karmu mi rozhodně nedávejte, proto jsem to nepsal.:-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 258
  • Celková karma 14,68
  • Průměrná čtenost 881x
Přiznávám, že nic z toho, co jsem napsal, píšu nebo se chystám napsat, není pravda, ale jen můj pohled na věc. Jediná jistota, kterou vám mohu poskytnout, je, že četbou mých textů přijdete o větší než malé množství svého času.