Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Korelace neimplikuje kauzalitu. Nesouhlasím s Vámi. IQ není všespásné a jeho měření není srovnatelné v různých kulturní oblastech. Dávat do souvislosti výši HDP s IQ (jak srovnatelně měřené?) je nesmysl.

O prosperitě nerozhoduje IQ (pouze), ale mentalita. Prosperita je výsledkem interakce mezi právním, sociálním prostředí dané země a mentalitou (mravy) jeho obyvatel. Plyne z podnikavosti, píle, respektu k pravidlům, smlouvám, autoritám a vlastnickým právům.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=472318

1 1
možnosti
JZ

Pane Baraku, s kterym konkretnim tvrzenim z clanku nesouhlasite?

0 0
možnosti

Rozdíly mezi rasami jsou nejen v barvě kůže, to ví každý, kdo nemá vymytou hlavu a chápe základy biologie. Průšvih je v tom, že moc nevíme jaké. Černoši pravděpodobně mají nižší IQ, nižší schopnost plánovat, ... ale moc nevím nakolik.

Knížku „IQ and the Wealth of Nations“ jsem si chtěl přečíst. Ale ušetřil jsem peníze, že jsem si přečetl recenze. Mě strašně zajímalo, jak shromáždili IQ údaje z tolika zemí. Porovnatelné údaje. Získat tyto údaje věrohodně by stálo desítky milionů dolarů. Možná o řád více. Jejich metody byly, řekněme, diskutabilní. A když máte základní data špatně, vše co z nich vyvozujete je špatně a trefit se do pravdy můžete jen omylem

0 0
možnosti
BH

B32o91h73u20š 31H76a33v21e63l

23. 1. 2019 10:33

Ano plánování, to je dáno místem. Severské (jižní) oblasti s výrazným střídáním ročních období a cykly přírody (nilská delta) musely pro přežití najít metodu. To podnítilo jejich schopnosti ...

Naivní civilizace, které jdou a utrhnou plod kdykoli se nemusí starat. To je fakt. Zkrátka měly jiné starosti.

1 0
možnosti
JZ

J61a33n 13Z67í79m88a

23. 1. 2019 9:47

Moc hezky napsané. Jen se to asi nebude líbit našim sluníčkářům. Jen si myslím, že ty geny budou důležité. Matně se ze školy pamatuji, že intenzivním tréninkem lze IQ stimulovat 15 ž na maximálních 20 procent výše. Kde bude tedy ten Quinean oproti Evropanovi. Jinak R^R^R^

2 0
možnosti
MS

Říct, že afričtí běžci dosahují špičkových výkonů mj. díky genetickým předpokladům, je OK, ale říci něco negativního ve spojení s genetikou jako IQ je tabu. Po éře Übermensch je to do jisté míry pochopitelné, ale stejně je to pokrytecké. Souvisí to i s hodnocením hodnoty člověka primárně podle výkonu.

12 0
možnosti
Foto

Není to nic negativního. Jen je třeba vidět souvislosti a nedělat unáhlené závěry. To je všechno. Ostatně, zdaleka ne každý africký běžec porazí každého evropského bílého běžce. Totéž platí pro IQ.

3 0
možnosti
OF

Tak poskládat tu šroubovici DNA. ,to byla makačka.. Tymidin,guanin,,naproti adenosin...tu čtvrtou basi jsem u zapomněl, určitá sekvence pak tvoří gen....

Proč se ten Watson vyjadřuje k IQ.? Já rozlišují normální IQ a pak IQ tykve,

což je bohužel většina diskutujících pod podobným pseudovědeckými články.

Tím jsem se tam zařadil sám. Příště něco o eugenice a nadřazené rase.

0 2
možnosti
Foto

Nejsem si úplně jistý, jestli jste ten článek přečetl celý.

1 0
možnosti
Foto

A Tobě hezký den, Horste Antone. :-)

0 0
možnosti
FL

Což třeba například zauvažovat Afroameričany? Mají stejné podmínky jako bílí a dosahují stejné kariérní úspěšnosti, vykazují stejnou kriminalitu? Zdaleka ne

7 0
možnosti
Foto

Ono záleží nejen na genetice, ale i na prostředí, ve kterém člověk vyrůstá. Zkuste zavzpomínat, dokdy v USA platila rasová segregace.

3 0
možnosti
RP

Asi před třemi lety jsem na internetu narazila na video s českými titulky s profesorem J.P.Rushtonem.Byla to přednáška o rasách , testoval IQ vysokoškoláků na univerzitách ve všech světadílech. Bylo to velice zajímavé Evropani byli druzí , už si moc čísla nepamatuji ale vysokoškoláci v Africe měli kolem 80 IQ. Video se mě od té doby už nepadarilo najít.

3 0
možnosti
PB

P76e18t62r 45B25u14r65i88a23n

22. 1. 2019 22:45

vysokoškoláci v Africe měli kolem 80 IQ

Takže taková místní myšlenková honorace.

1 0
možnosti
OF

Ale Erichu.... Goebbels, Goering, Himmler měli IQ kolem 140 a podívejte se jak jste dopadli.:-)

1 0
možnosti
Foto

Inu, IQ není jediným kritériem hodnocení člověka a jeho přínosu pro svět. Lidem, které zmiňujete, zcela zjevně něco chybělo jinde. :-)

2 0
možnosti
Foto

No, jo, pravda bolí a tak se nenosí.

0 0
možnosti
Foto

Otázka je, co je pravda. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 258
  • Celková karma 14,68
  • Průměrná čtenost 881x
Přiznávám, že nic z toho, co jsem napsal, píšu nebo se chystám napsat, není pravda, ale jen můj pohled na věc. Jediná jistota, kterou vám mohu poskytnout, je, že četbou mých textů přijdete o větší než malé množství svého času.