Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

podle té mapy jsou Češi hloupější než Němci a Rakušáci? Inteligence je schopnost vnímat a vnímané použít. Děti se ve středověkých školách učili latinu, řečtinu a hebrejštinu a tyto jazyky skutečně ovládaly. Co ovládají dnešní děti z toho, co se ve škole učily? Z hlediska výše HDP nejde ani tak o IQ, ale o vrozený návyk strávit v pracovním týdnu nějakých 8 hodin v zaměstnání. To není žádná samozřejmost. jak by se mohlo zdát. Naučit se ovládat stroje není takový problém jak mít v sobě smysl pro odpovědnost odvést dennodenně kvalitní práci.

1 0
možnosti
RC

Pokud v Rovníkove Guinei pouzili testy IQ bezne pouzivane, pak se neivim vysledku. To lide nejspise nikdy nic obdobneho nevideli, tedy ani neumeli resit.

Moc neverim tomu, ze by Rovníkova Guinea byla schopna existovat s vetsinou populace, ktera je retardovana.

Jine prirovnani - dnesni deti si bezne poradi s tablety a jakoukoliv technikou, ktere jejich prarodice nerozumi. Ma to znamenat, ze pokud test IQ zalozim na schopnosti ovladat moderni techniku, ze nasi prarodice jsou retardovani a deti genialni?

6 1
možnosti
Foto

Existuje takový bonmot, že hodnota IQ ukazuje, jak dobře je člověk zvládnout test IQ. Něco na tom bude. :-)

1 0
možnosti
RS

R85a25d90e48k 35S97e34m76a

22. 1. 2019 16:58

dobrý den, nevšiml jsem si, že prakticky celá mladá populace u nás, která studuje střední školy, by se po absolvování stala výrazně inteligentnější... mluvím jen z vlastní zkušenosti.

1 0
možnosti
Foto

Vlastní zkušenost a statistika jsou dvě různé věci. :-) Na druhou stranu - mozek je třeba opravdu zaměstnat, ne opisovat od spolužáků a snažit se proplouvat s co nejmenším úsilím. Sportovec musí taky pořádně zabrat, pokud chce překonat světový rekord.

2 0
možnosti
EH

Stejně ty novodobé kádrováky nechápu. Pokud je špatné říct, že IQ jedné rasy je horší než IQ druhé (přitom by stačilo vynechat bělochy), proč je správné říct, že IQ Pavla Nováka je nižší než IQ Petra Nováka?

Přitom na měření inteligence je založena celá naše společnost. Vzdělanější lidé jsou na potravinovém žebříčku výš.

I bojovníci za rovná práva kdejakých menšin si uvědomují, že zrušení posuzování inteligence (v rámci úspěchů ve škole) by vedlo ke katastrofě. I oni chtějí, aby je léčil doktor, který má na to dostatečné IQ.

8 0
možnosti
Foto

Špatné není říct, že IQ nějaké populace je nižší než jiné; ostatně kniha mnou zmiňovaná v článku není na seznamu zakázaných knih. Ale netýká se to ras, ale spíše podmínek, ve kterých daná populace žije. V tabulce průměrných hodnot IQ mají USA stejnou hodnotu (98) jako Maďarsko. Přitom je nesporné, že rasové složení obyvatel USA se od Maďarska dost podstatně liší.

0 3
možnosti
  • Počet článků 258
  • Celková karma 14,68
  • Průměrná čtenost 881x
Přiznávám, že nic z toho, co jsem napsal, píšu nebo se chystám napsat, není pravda, ale jen můj pohled na věc. Jediná jistota, kterou vám mohu poskytnout, je, že četbou mých textů přijdete o větší než malé množství svého času.